featured

ÖNEMLİ BİR KONU, ULUSLARARASI BİR İŞ! EVET EVET BAÜN’DE!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, Türk Patent ve Marka Kurumu, L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Fikri Mülkiyet Hukukunda Güncel Gelişmeler–II Uluslararası Sempozyumu 2024” BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. 

3-4 Mayıs 2024 tarihlerinde fikri ve sınai mülkiyet alanındaki güncel gelişmeler, problemler ve çözüm yolları teması ile düzenlenen sempozyumun açılış programına; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, MSÜ Kara Asb. MYO Komutanı Tuğg. İsmail Analı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, MSÜ Kara Asb. MYO Md. Prof. Dr. Şenol Çelik, il protokolünden temsilciler, Senato Üyeleri, yargı mensupları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sempozyumun açılışında konuşan; Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, günümüz dünyasında şirketlerin, sahip olduğu patentler, markalar, telif hakları üzerinde inşa edildiğini belirttiği konuşmasında fiziki olmayan varlıkların artan öneminden bahsederek, fikri mülkiyetin her geçen gün önem kazandığını söyledi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da açılış konuşmasında geçtiğimiz yıl Balıkesir’de ilki düzenlenen sempozyumun ikincisini düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Makedonya, Kazakistan ve Özbekistan’dan fikri mülkiyet hukuku alanında uzman katılımcıları sempozyumda ağırladıklarını dile getiren Rektör Oğurlu, sempozyuma destek olan kurumlar ile katılımcılara da teşekkür etti. Rektör Oğurlu üniversite olarak 2024 yılında 20’ye yakın ulusal ve uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit de sempozyumun açılışında bir konuşma gerçekleştirdi. Onursal Başkan İsmail Rüştü Cirit, Fikri Mülkiyet Hukukunun önemine değindiği konuşmasında, fikri mülkiyetin birçok yönden ele alınacağı sempozyumda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hukuk alanında nitelikli eğitimin önemine de dikkat çeken Cirit, sempozyumun hayırlı olması dileklerini sözlerine ekleyerek sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da sempozyumda bir açılış konuşması yaptı. Vali İsmail Ustaoğlu da günümüzde giderek artan bir öneme sahip olan fikri mülkiyet haklarının korunmasının uluslararası düzeyde etkiler yapan bir alan olduğuna dikkat çekti. Vali İsmail Ustaoğlu, sempozyumun verimli geçmesi dileklerinde bulunurken, sempozyum katılımcıları ile etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Sempozyum açılış programı; plaket takdim töreni ile sona erdi.

Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesinin yanı sıra L. N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ve Kuzey Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesinin de akademik iş birliği ile gerçekleştirilen sempozyum, 2 gün süresince BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek eş zamanlı yüzyüze ve çevrimiçi akademik oturumlar ve sosyal programlar ile devam edecek.

ÖNEMLİ BİR KONU, ULUSLARARASI BİR İŞ! EVET EVET BAÜN’DE!

Giriş Yap

Kriter Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!