featured

Rektörlük maratonu başladı! Balıkesir’i sürpriz bekliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Üniversitesi 2018-2022 döneminin sona erdiği bugünlerde akademisyenler ve üniversite çevrelerinde yeni dönemin heyecanı başladı.

27 Aralık 2018’de Balıkesir Üniversitesi’ne Prof. Dr. İlter Kuş Rektör olarak atanmıştı. Dört yıllık görev süresinin sonuna gelen Prof. Dr. İlter Kuş’un yeni dönem için de aday olmasıyla birlikte 17 akademisyen daha Yükseköğretim Kurulu’na Rektör Adaylığı için başvuru yaptı.

Balıkesir Üniversitesi dışından da başvuruların olduğu süreçte 17 aday geçtiğimiz günlerde YÖK’te mülakata alındı. Aday sayısı bu mülakat sonrası 3’e indirilip karar için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a çevrilecek.

Haber Merkezimizin elde ettiği verilere göre; Rektörlük için Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlter Kuş, Prof. Dr. Fatih Satıl, Prof. Dr. Hülya Gür, Prof. Dr. İbrahim Aydın, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Akın Azizoğlu, Prof. Dr. Canan Nakipoğlu, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Baki Çiçek, Prof. Dr. Bülent Pekdağ, Prof. Dr. Zafer Aslan, Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Prof. Dr. Fahri Çakı ile Çapa Tıp Fakültesinden bir akademisyenin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Balıkesirli Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun başvurduğu öğrenildi.

Yeni atamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalayacağı kararname ile 28 Aralık 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Rektörlük maratonu başladı! Balıkesir’i sürpriz bekliyor

2 Yorum

  1. Doğuştan gazetecilik denilen şey sanırım bu ??

  2. Kuşun gelişine sen şahit olmuştun gidişinede sen şahit oluyorsun ? tebrikler

Giriş Yap

Kriter Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!