BÖYLE KUVÂY-I MİLLİYECİ OLUNUR MU?
Son günlerde arsa satışları ve peşkeş iddialarıyla gündeme gelen Sındırgı’da sular durulmuyor. Seçim zamanı meydanlarda “Beytü’l-Mâle dokundurmayacağız” söylemlerinde bulunan Sındırgı’nın CHP’li Belediye Başkanı Serkan Sak’ın; belediyenin geçmişten bugüne devam ede gelen uygulamalarını yok sayarak yangından mal kaçırırcasına yapmaya çalıştığı satışlar ilçede infiale sebep oldu.
BUNDAN BÖYLE SENİN ADIN SERKAN SAT!
Seçimden sonra hızlıca arsa/tarla/kamu alanı satışlarına başlayana Sındırgı Belediyesi önce 90 akabinde 161 parselin satışına karar verdi. Böylelikle toplamda 251 parselin satışına karar veren CHP’li Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, şimdiden belediye tarihinde en çok satan başkan olarak tarihe geçti.
SATTIĞIN KESTANE DEĞİL SİMİT DEĞİL, FARKINDA MISIN?
Önceki dönemlerde yapılan satışları 10’a katlayan bu yaklaşım bir teamülün de çiğnenmesiyle gerçekleşiyor. Sındırgı’nın eski Belediye Başkanı Ekrem Yavaş döneminde mecliste karara bağlanan bir uygulama ile bir mahalle ya da kırsal yerleşimde yer satılacağı zaman o yerleşimin Muhtarı ile en az 2 Aza’sının onayı olmadan yer satışa çıkarılamıyordu.
Aynı zamanda satılacak yerler önce o yerleşim yeri sakinleri için ihaleye çıkılıyor; şayet yerleşim sakinlerinden ihaleye giren olmazsa tekrar ikinci bir ihale yapılarak yerin satışı umuma açılıyordu.
Başkan Sak’ın bu uygulamayı yok sayarak ve belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırarak yer satışını oylaması akıllara birçok soru işareti getirdi!
SATIŞLAR TEK MAHALLE’DE YOĞUNLAŞIYOR!
Son yıllarda Sındırgı’ya yerleşerek turizm alanında yatırımlar yapan bir yabancı iş insanının özellikle Çaltılı Mahallesi’ne ilgi duymasıyla ve Başkan Sak’la özellikle seçim kampanyası sürecindeki yakınlıkları iddiasıyla, söz konusu satışların Çaltılı’da yoğunlaşması Sındırgılıları tedirgin etti.
Haber Merkezimize konuşan Sındırgılı bir vatandaş: “Güya Çaltılı göl manzaralı diye buraya iki katlı turistik taş ev yapacaklarmış. Yalan, buraya başka memleketlerden insan gelip yerleştirecekler. Belediye ile söz konusu yatırımcıların ilişkileri normal bir ilişki değil. Bunu bütün Sındırgı biliyor; ama insanları sindirdiler. Devletimizden duyarlılık bekliyoruz. Yangından mal kaçırır gibi yapılan bu satışlar derhal durdurulmalı” dedi.
KÂR AMACI GÜDÜLMÜYOR!
Sındırgı köy yerleşim yerleri ile ilgili uygulama imar planının Büyükşehir Meclisi’nden henüz geçmeden böyle bir satış yapılması da başka bir soru işareti olarak görülüyor. Satılacak yerler olağanüstü bir çabayla hızlıca satılmaktansa Büyükşehir Meclisi’nden geçecek karar sonrası satılsa yerlerin daha yüksek fiyatlara satılacağı ve kâr amaçlı satış politikası açısından daha avantajlı olacağı başka bir konu.
Tüm bunlarla birlikte yerleri ucuza kapatmak isteyen kişilerin Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali’ne sponsor oldukları ve bu sebeple festival öncesi hızlıca yerleri edinimlerine geçirmek istedikleri de bir başka iddia konusu.
Bugüne kadar tanıtım, kültür ve turizm ile gündeme gelen Sındırgı’da son yaşanan gelişmelerin nasıl sonuçlanacağını kamuoyu merakla bekliyor.