TALHA YURDAKÖK

SEKTÖRÜN İÇİNE DOĞMUŞUM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni başlangıçlar ve önemli işler iki şey gerektirir: uzun-sağlam planlamalar ve güçlü bir ekip.

Hamdolsun ikisini de tam anlamıyla yerine getirdik ve karşınızdayız.

Basın sektörünün içinde başlayan hayatım, ilk çocukluk yıllarım sonrasında farklı bir eğitim alanında sürdü. Biraz da baba mesleği olması sebebiyle önce İmam-Hatip Lisesi ve ardından –çok da seçeneğimizin olmamasının etkisiyle- İlahiyat Fakültesi.

Üniversite mezuniyeti ardından kısa sayılmayacak bir dönem Yerel Yönetimler tecrübesi.

Ancak hem siyasette bulunduğum zamanlar topluma hizmet idealini ararken hem de Belediyecilikle çalışma hayatımı sürdürürken aklımın gerisinde her daim aynı fikir aynı hayal ve aynı amaç yerini hiç kaybetmedi: Gazetecilik!

Öyle ki, 28 Şubat’ın en çalkantılı dönemlerinde hakikatin peşinde, ifade hürriyetini savunan bir avuç medya kuruluşundan biri olan Karesi Radyo-TV ve Adalet Gazetesini yöneten bir ailenin evladıydım ve ilâ nihaye bir şekilde yine bu işleri yapmalıydım.

Çağın ruhunun değiştiği gibi kelimeler, kavramlar ve meslekler de değişti tabi. 2022 yılında, bilişim çağında; televizyonculukta, gazetecilikte artık yeni nesil kitle iletişim araçları ve donanımlarıyla değişti, farklılaştı.

Değişim sadece alet-edevatla sınırlı kalmadı. Gazeteciliğin yöntemi, konusu ve sunumu da değişti geçen 25 yılda.

Artık sabahları merakla beklenen manşetler, yazıyooor yazıyooor türünden habercilik yerini akıllı telefonların dııın sesine ve ekrandaki bildirimlere bıraktı. Ve elbette sabah bültenleri ve son dakikalar da zaman sınırlamalarından kurtularak 24 saate yayıldı.

İşte tam bu noktada geçmişi az da olsa bilen ve yeni dönemin gerekliliklerine hâkim yeni nesil gazetecilik yapmayı isteyen bir ekip kuruldu.

Çalışmalarını dijital ajans hizmetlerinde yürütecek MT DIJITAL Medya-İletişim-Eğitim-Danışmanlık şirketimizi ve şirketimizin lokomotifi Haberin Öncüsü Kriter Haber internet gazetesini sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiğim ve temelleri yılbaşından itibaren atılmaya başlayan Kriter Haber’in mutfağında, ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşayan yazar-çizer arkadaşlarımız ile farklı üniversitelerden akademisyen arkadaşlarımız var.

Amacımız sizlere popüler tarih, edebiyat ve sanat alanında seçkin dosyalar; Türkiye ve Dünya gündeminden etkin haberler sunmak.

Günün her saatinde kriterhaber.com’a girdiğinizde ana sayfamızda farklı kategorilerde Türkiye’den ve Dünya’dan haberler göreceksiniz.

Yine sitemizin ilgili bölümlerinde periyodik olarak yenilenen köşe yazıları ve dosyalar sizleri bekliyor olacak.

Her yeni başlangıç yeni bir heyecan.

Mahcup olmamak niyazıyla.

 

TALHA YURDAKÖK yazdı.

SEKTÖRÜN İÇİNE DOĞMUŞUM

4 Yorum

  1. 21 Eylül 2022, 16:01

    Hayırlı uğurlu olsun Talha Bey Kardeşim…Bu alanda iyi işler yapacak donanımda, hayırlı hizmetler üretme niyetinde olan sizlere başarılar diliyorum. İlgiyle izleyeceğiz inşaallah…

  2. 24 Eylül 2022, 21:58

    Maşallah barekellah tebrikler. Başarılar diliyorum. Cenabı Hak muvaffak eylesin.

  3. 30 Eylül 2023, 07:43

    Besmele ile başlanan iş hayır üzere olur ve hayrın dalga dalga büyümesine vesile olur.
    Rabbim muvaffak kılsın.

Giriş Yap

Kriter Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!